Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa

Nieuws

22-12-2017

Nieuwe Duitse regelgeving winterbanden per 1 januari 2018


De meeste Nederlanders weten niet dat Duitsland vanaf 1 januari 2018 de regels voor het gebruik van winterbanden aanscherpt. Wie niet met de juiste banden over de Duitse wegen rijdt, riskeert een boete van minimaal 60 euro.

 

Vanaf 1 januari 2018 volstaat het symbool de aanduiding M+S (modder en sneeuw) niet meer als kwalificatie voor een winterband, maar is het zogenoemde sneeuwvlokjessymbool (alpine) verplicht op winterbanden.

Bovag adviseert Nederlandse wintersporters die richting de Alpen trekken om te zorgen voor winter- of vierseizoenenbanden met minimaal 4 millimeter profiel (is ook de eis van het CBR) én met het sneeuwvlokjessymbool, zodat tijdens de complete reis overal aan de wet voldaan kan worden, aldus de Bovag.

Voor het gebruik van banden die alleen M+S markering hebben bestaat wel een overgangsregeling. De banden mogen nog tot 30 september 2024 gebruikt worden, mits zij voor 31 december 2017 zijn geproduceerd. Let bij het kopen van nieuwe banden dus vooral goed op de productiedatum van de band.

 


Meer nieuws

Pagina 1 van 18  > >>