Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa

Nieuws

04-04-2018

Autorijles in een automaat?


Moeite met schakelen? Of gewoon een prettiger gevoel bij het rijden in een automaat? Dan is het bij ons mogelijk rijles te volgen in een automaat!

Veel aspecten uit de rijles in een automaat komen overeen met rijles in een schakel auto, maar er zijn ook veel verschillen. Sommige mensen komen er na een moeizaam traject in een schakel auto pas achter dat het voor hen niet werkt, en stappen later alsnog over op rijles met een automaat.

Minder handelingen

In een automaat zijn er veel minder handeling nodig om aan het verkeer deel te nemen. (ontkoppelen, schakelen, koppelen) Doordat je minder handelingen hoeft te verrichten heb je meer tijd, dus meer aandacht voor het verkeer. Het geeft je een rustig, prettig en veilig gevoel.

Eenmaal het rijbewijs gehaald in een automaat? Je krijgt dan een aantekening op je rijbewijs, je mag dan alleen in een automaat rijden. Tenzij je ooit nog een keer in een schakel auto examen wilt afleggen.

Oubollig

In Amerika en Canada zijn (bijna) alle auto's uitgerust met een automaat. Steeds meer automerken leveren tegenwoordig standaard een automatische versnellingsbak. Dat het imago van rijden in een automaat alleen voor ouderen is, is allang verleden tijd! Zeker met het oog op de toekomst, denk maar eens aan de hybride (elektrische) auto's. Onze lesauto is ook een hybride, een Toyota Yaris. Een zeer compacte en makkelijk te rijden auto.

Proefles

Wil je een keer uitproberen in een automaat te rijden? Maak dan een afspraak voor een GRATIS proefles.


Meer nieuws

Pagina 1 van 18  > >>