Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa Rijschool Europa

Nieuws

01-02-2012

Wintertips voor juist gebruik van de auto bij strenge vorst


Strenge vorst zoals nu vereist een iets andere behandeling van je auto. Hierbij een aantal tips, met dank aan de KLPD.

Let op fietsers!

Fietsers hebben bij slecht winterweer nog meer aandacht bij de weg om overeind te blijven. Hierdoor kunnen ze overig verkeer over het hoofd zien. Bovendien, diep verscholen in hun kleding kunnen ze vaak niet eens goed kijken.

Handrem niet gebruiken.

Zet de auto niet op de handrem, maar in de versnelling. Liefst in de richting van het vertrek. Winterbanden.

Winterbanden

Bij een temperatuur onder de 7 graden presteren winterbanden beter dan zoomerbanden. Ze bieden meer grip en dus veiligheid. De remweg neemt af met ongeveer 15%.

Deken

Neem in de auto altijd een deken mee voor het geval je onderweg pecht mocht krijgen. Zo kun je jezelf warm houden.

Was de auto niet

Was de auto bij vorst liever niet. Hiermee voorkom je dat de deurrubers vastvriezen. Is dat toch gebeurd? Gebruik dan een föhn langs de portierranden.

Gebruik een krabber voor de ramen

Gebruik een krabber en geen water om de ramen ijsvrij te maken. Zo voorkom je dat de voorruit gaat barsten. De auto stilstaand warm laten draaien is niet goed voor de motor. Zet de blower bij het rijden gelijk vol aan op de warmste stand, gericht op de voorruit. Ga zeker niet de weg op met ijs op de ramen!

Voorkom korte ritten

Voorkom korte ritten bij vorst. Er ontstaat overal, ook in de motor, condenst dat bij vorst weer bevriest. Dit kan leiden tot dichtgevroren carterventilatiesystemen, wat weer zorgt voor olielekkage. Ook heeft de kwaliteit van de olie te lijden onder korte ritten.


Meer nieuws

Pagina 1 van 18  > >>